Traditionele Thaise Massage

Bij deze massage wordt er gewerkt met duimen, handpalmen, knieën en ellebogen. In verschillende lichaamsposities (zittende, buik, rug, en zij-lig) wordt er druk gegeven op de energiebanen van het lichaam. Deze energiebanen worden Sen-lijnen genoemd, in het westen ook wel als meridianen bekent. Door de druk en stretches worden deze lijnen geopend en gestimuleerd. Hierdoor gaat de energie weer krachtig stromen en krijgt men een gevoel van diepe ontspanning. Deze behandeling wordt in gemakkelijk dragende kleding uitgevoerd. De technieken van de Traditionele Thaise massage gaan al meer dan 2500 jaar terug, boeddhistische monniken gebruikten dit als een vorm van geneeskunde. Door de technieken vast te leggen op gegraveerde stenen, is het generaties doorgegeven. Deze stenen zijn trouwens nog te bewonderen in de tempel van Wat Pho in Bangkok.

Ik heb de originele Traditionele Thaise massage opleiding bij de Wat Pho massage school in Bangkok gedaan. Daar heb ik ook de Advanced Thaise massage en de voetmassage opleiding gedaan. Wat Pho is de bekendste massage school van Thailand en is naast de Tempel gevestigd.

Is Traditionele Thaise Massage veilig? In de traditionele opleiding bij Wat Pho in Bangkok worden er wel manuele technieken aangeleerd, maar uit veiligheidsoverwegingen worden er bij ons de nek en onderrug niet gekraakt (manueel gemanipuleerd). Traditionele Thaise Massage wordt soms verward met body to body massage of andere seksuele handelingen. Het zou jammer zijn als je daarom deze massage niet eens zou proberen. Dus om je gerust te stellen, bij ons worden geen erotische handelingen verricht.