Sabai Thaise Massage

Massages

Diepe Weefsel en Sport Massage

Sportmassage wordt vaak toegepast voor of na een training of wedstrijd. Het doel hierbij is om de sportman/vrouw voor te bereiden om de activiteit die komen gaat, wegmasseren van vermoeidheid na de wedstrijd, spierspanning te verminderen, de flexibiliteit te vergroten en letsel te voorkomen. De verdere voordelen van deze massage zijn: het verbeteren van de bloedcirculatie en lymfe, verwijderen van afvalproducten na een training zodat de herstel tijd verkort word. De Diep Tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om chronische spierspanning en andere blessures te verhelpen. De masseur kan hierbij ellenbogen, onderarmen, vingers en knokels gebruiken om diepe verklevingen te verhelpen. Werkt goed bij een stijve nek, rugpijn, stramme benen of pijnlijke schouders.

Traditionele Thaise Massage

Bij deze massage wordt er gewerkt met duimen, handpalmen, knieën en ellebogen. In verschillende lichaamsposities (zittende, buik, rug, en zij-lig) wordt er druk gegeven op de energiebanen van het lichaam. Deze energiebanen worden Sen-lijnen genoemd, in het westen ook wel als meridianen bekent. Door de druk en stretches worden deze lijnen geopend en gestimuleerd. Hierdoor gaat de energie weer krachtig stromen en krijgt men een gevoel van diepe ontspanning. Deze behandeling wordt in gemakkelijk dragende kleding uitgevoerd. De technieken van de Traditionele Thaise massage gaan al meer dan 2500 jaar terug, boeddhistische monniken gebruikten dit als een vorm van geneeskunde. Door de technieken vast te leggen op gegraveerde stenen, is het generaties doorgegeven. Deze stenen zijn trouwens nog te bewonderen in de tempel van Wat Pho in Bangkok. Ik heb de originele Traditionele Thaise massage opleiding bij de Wat Pho massage school in Bangkok gedaan. Daar heb ik ook de Advanced Thaise massage en de voetmassage opleiding gedaan. Wat Pho is de bekendste massage school van Thailand en is naast de Tempel gevestigd. Is Traditionele Thaise Massage veilig? In de traditionele opleiding bij Wat Pho in Bangkok worden er wel manuele technieken aangeleerd, maar uit veiligheidsoverwegingen worden er bij ons de nek en onderrug niet gekraakt (manueel gemanipuleerd). Traditionele Thaise Massage wordt soms verward met body to body massage of andere seksuele handelingen. Het zou jammer zijn als je daarom deze massage niet eens zou proberen. Dus om je gerust te stellen, bij ons worden geen erotische handelingen verricht.

Olie ontspanningsmassage

Deze ontspanningsmassage wordt door ons ook wel Esalen massage genoemd, de behandeling wordt gecombineerd met zweedse technieken en weefsel technieken van andere massage vormen. Onderarmen, handen en knokkels van de masseur worden als kracht en hulpbron gebruikt om de geest en het lichaam van de cliënt tot ontspanning te brengen. Bij deze modernere massagevorm gaat het niet in de eerste plaats om het ontspannen van spieren of het bevorderen van de bloedsomloop, maar meer om het bereiken van een diepe ontspanning, een grotere bewustwording en een algemeen gevoel van welbevinden. Een ontspanningsmassage is uitermate geschikt voor slaapproblemen, nek-en rugklachten, hoofdpijn of gewoon voor de algehele gezondheid, het is dan ook aan te bevelen om regelmatig een behandeling te nemen. Wij werken met een van de beste oliën van Volatile, deze fijne olie voedt het lichaam en word goed opgenomen. De voordelen van een ontspanningsmassage: • minder gespannen spieren • verbeterde afvoer van afval stoffen • beter herstel na een zware training • minder spierkrampen en stress • uit het hoofd door meer contact met het lichaam.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschaps massage wordt gedaan in rug of zijlig, afhankelijk van welke positie je zelf het meest aangenaam vindt. Deze massage kan helpen bij slecht slapen, hoofdpijn, misselijkheid, rug en bekkenklachten en het is fijn om gewoon even tijd voor jezelf te hebben. Voor je baby is de verbeterde circulatie en het feit dat de moeder tot rust komt ook erg heilzaam. Wij gebruiken een goede natuurlijke olie die aangenaam is voor de huid en lekker ruikt..